Prijatna atmosfera u Xtreme Fit Banjaluka je glavna karakteristika ugodnog radnog ambijenta, a tim profesionalnih sertifikovanih trenera Vam stoji na raspolaganju da se potpuno posveti Vama tokom EMS treninga. S posebnom pažnjom na potrebe i želje klijenta, kao i svakodnevne obaveze, EMS vježbe u Xtreme Fit-u su prilagođene postizanju Vaših ciljeva. Pronađite vrijeme za sebe i svoje zdravlje. Ne dozvolite da Vam užurban načina života onemogući da učinite nešto dobro za svoje tijelo i duh; samo 2x25 minuta sedmično možete izdvojiti za sebe.


EMS (elektrostimulacija mišića) je trening koji funkcioniše sa tri različita impulsa struje:

KARDIO
Konstantan osjećaj impulsa - stalno smo u pokretu, koristimo aerobne vježbe cijelog tijela.

SNAGA
Periodični osjećaj impulsa - dok traje impuls radimo vježbe, a u pauzi impulsa i mi odmaramo.

RELAX
Nešto što svi klijenti obožavaju, osjećaj masaže - tada ništa ne radimo, samo odmaramo u ležećem ili sjedećem položaju i opuštamo se.

Treninzi se konstantno razlikuju, na šta utiču treneri svojim radom uz pomoć raznovrsnih rekvizita; samim tim treninzi Vam neće biti monotoni i uvijek ćete biti znatiželjni šta Vas čeka na sljedećem susretu.


U Xtreme Fit Banjaluka dobijate kompletnu opremu za EMS trening, tako da nemate potrebe da nosite torbu sa sportskom opremom. Kompletna oprema koju dobijate je šorc, majijca (aktivni veš), čarape, donji veš za jednokratnu upotrebu, peškir, voda...idemo do detalja, pa dobijate i gumicu za kosu. Jedino od opreme što možete (a i ne morate) da ponesete su patike, to je na Vama - ukoliko su Vam potrebne, možete ih ostaviti kod nas u studiju, biće obezbijeđeno posebno mjesto u ormaru samo za Vas.


Naravno, u našem studiju imate uslove za kupanje: dodatni peškir, kupka, šampon, poslije kupanja Vas čeka kutak za sređivanje (pogotovo dama) opremljen fenom, kozmetičkim i higijenskim preparatima. Xtreme Fit studio u Banjaluci je besprijekorno higijenski uređen, tako da nemate potrebe da brinete ni o opremi koju koristite, kao ni o Vašem sređivanju za nastavak funkcionisanja poslije treninga

Raspon godina naših članova je od 18 do 65 godina. Svaki klijent posjeduje svoju člansku karticu na kojoj zajedno evidentiramo koji su odrađeni treninzi i upisujemo sljedeće treninge koje najčešće fiksiramo na iste dane i isto vrijeme kako klijent ne bi morao da razmišlja kada bi trebalo da dolazi.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

PAKETI TRENINGA

 • Da li je trening sa strujom siguran?

  Kod treninga sa impulsima u niskofrekventnom području ispod 100 Hz, dolazi do kontrakcije i stimulacije mišića, tako da je trening prigodan za uzrast od 18 - 65. Samo kod nekih kontraindikacija trening nije moguć, što se utvrdi prije probnog treninga.

 • Da li je opasno za srce?

  EMS koristi frekvencije impulsa do 100 Hz i takav napor utiče samo na muskulaturu. Da bi došlo do stimulacije srčanog mišića, potrebne su frekvencije oko 10000 Hz, dakle 100 puta veće! Ipak je potrebno da se razgovara se sertifikovanim trenerom u studiju u vezi sa zdravstvenim stanjem i popuni formular.

 • Koji je odnos EMS-treninga i običnog treninga sa otporima?

  Sumirano vrijeme tenzije pod kojom je mišić tokom EMS-treninga, prema sportsko-naučnom istraživanju, odgovara petosatnom treningu u normalnom fitnes studiju.

 • Zašto je EMS-trening efektivniji od običnog fitnes treninga?

  Prilikom konvencionalnog treninga, prosječna osoba može angažovati 30-40% svojih mišićnih vlakana, sportista do 70%. U toku EMS- treninga moguće je anagažovati preko 95% mišićnih vlakana! Tako se trenira i dubinska muskulatura, što vodi većoj efektivnosti treninga.

 • Da li je efekt EMS-treninga naučno dokazan?

  Brojne studije njemačke Visoke Škole Sorta u Kölnu, Univerziteta u Bayreuthu, Univerziteta u Nürnbergu i Erlangenu i Klinike za srce u Bad Oeynhausenu potvrđuju djelotvornost i efektivnost EMS-treninga.

 • Kako mogu sa EMS-om smršaviti?

  Kroz aktivaciju i trening dubinske muskulature svakog dijela tijela, npr. u predijelu stomaka i bokova, dolazi do ubrzavanja metabolizma i povećanja aktivnosti enzima, što vodi povećanoj potrošnji kalorija. Takođe i novoizgrađenim mišićima je potrebna energija, koju crpe iz masnog tkiva. Sve to rezultira oblikovanjem figure, tačnije smanjenjem obima. Međutim, na početku efekat je malo primjentan na vagi, jer se ne gubi samo salo, nego se i izgrađuje i mišić. Zato se mjerenjem obima dolazi do objektivnijih rezultata.

 • Zašto su dovoljna 1-2 dvadestetpetominutna treninga sedmično?

  Prilikom EMS-treninga dolazi do ravnomjerne aktivacije svih 656 mišića i to tokom svih 25 minuta – rezultat je efektivan i intenzivan trening cijeloga tijela. Da bi se postigao isti intenzitet i približan uspjeh, potrebno je 5-6 sati konvenicionalnog fitnes treninga sedmično. Zbog različitih procesa koji se u tijelu pokreću (aktivacija hormona i/ili enzima), tijelu je potrebno duže vrijeme regeneracije - nakon intenzivnog EMS treninga 3-5 dana.

 • Kako funkcioniše način vježbanja?

  Naši treninzi su bazirani na principu EMS-a (elektromišićna stimulacija) i individualno se izvode uz rad sa personalnim trenerom, što nas izdvaja u odnosu na druge tipove treninga. Treninzi su kratki i traju svega 25 minuta i dovoljno vam je dva treninga sedmično da biste za najmanje mjesec dana imali vidljive rezultate, koji se manifestuju kroz gubitak masnih naslaga, tonus i izgradnja mišića, korekcija stava i položaja leđa, uklanjanje celulita itd. Xtreme Fit treneri su sertifikovani stručnjaci koji će vam pomoći da na najbolji način postignete svoje fitnes ciljeve.

 • Koliko je vremena potrebno do prvih rezultata i šta je sa povredama?

  Tokom našeg treninga, cijela muskulatura Vam je aktivna i, uz kombinaciju 1 na 1 treninga sa ličnim trenerom, rezultati su vidljivi već nakon mjesec dana treninga, što ovaj vid treniranja čini efikasnim i bezbjednim za vaše mišice i zglobove.

  Naravno, samo treba da kažete trenerima koja ograničenja imate, kako bi mogli da Vam naprave plan treninga. Ovaj vid treninga je zapravo idealan za oporavak nakon povreda, jer ne vrši pritisak na zglobove!

 • Šta sve ulazi u cijenu paketa I koliko puta sedmično mogu da treniram?

  U cijenu paketa uključena je komplet oprema potrebna za trening (šorc, majica, čarape, donji veš za jednokratnu upotrebu, peškir, voda, uslovi za tuširanje i higijenski preparati), kao i usluge personalnog sertifikovanog trenera. Naša ponuda je organizovana u različite pakete, tako da možete izabrati da li želite jedan, dva ili tri treninga sedmično.

 • Kakvi su treneri i šta treba ponijeti na trening?

  Svi naši treneri su sertifikovani u saradnji sa zvaničnim EMS trenerskim institutom, a posjeduju i formalno obrazovanje iz oblasti fizičke pripreme. Samo dobru volju, svu neophodnu opremu dobijate od nas!

 • Da li postoje neke kontraindikacije i minimalna starost?

  Što se tiče kontraindikacija, postoje određeni slučajevi kada vam je neophodna saglasnost Vašeg ljekara da biste trenirali. Trening pod elektromišićnom stimulacijom, nažalost, nije preporučen za osobe sa pejsmejkerom, dijabetesom, problemima sa srcem i pritiskom. Ukoliko želite da dobijete kompletan spisak, možete nas nazvati ili doći lično u naš studio. EMS treninzi nisu preporučljivi za osobe mlađe od 18 godina.

Povećajte snagu, izdržljivost i mišićnu masu. Ojačajte trbušne mišiće i korigujte mišićnu neuravnoteženost, uz povećanje efikasnosti.

POSJETITE NAS

Xtreme Fit Studio Banjaluka tim čine tri trenera: Tamara Irić - fizioterapeut sa velikim iskustvom rada po pitanju fizikalnih terapija, masaža i treninga, Dejana Ratkovica - dugogodišnji fitnes trener sa iskustvom rada u teretani i na stadionu Borca i Dušan Marković - 15 godina iskustva u sportu, prvi sertifikovani EMS trener u Banjaluci. Xtreme Fit tim je tu da zadovolji sve ciljeve klijenata - ljepotu i zdravlje, fitnes i sport, rehabilitaciju...

DUŠAN MARKOVIĆ
DUŠAN MARKOVIĆFITNES INSTRUKTOR

Kroz moj rad je prošao veliki broj klijenata, veliki broj različitih profila ljudi i potreba, samim tim sam prevashodno ja zadovoljan rezultatima, kako po pitanju zdravlja, tako i po pitanju fizičkog izgleda.

DEJANA RATKOVICA
DEJANA RATKOVICAFITNES INSTRUKTOR

Krajem 2017. godine počela da radi u studiju sa EMS. Do tada držala treninge u teretani. Izuzetno iznenađena rezultatima u vidu gubitka obima tijela i dobijanja misića. U pitanju su intenzivni treninzi prilagođeni svima pojedinačno.

TAMARA IRIĆ
TAMARA IRIĆFIZIOTERAPEUT

Rad u Xtreme fit-u je izvanredna prilika da se razvije kreativnost, da se primjenjuje stečeno znanje i da se istražuju nove metode rada. Vježbanjem sa EMS treninzima popravlja se stav i postura,jača mišićna masa i povećava obim pokreta.

Nemate dovoljno vremena, a želite vježbati kako biste u što kraćem roku postigli željene rezultate? Xtreme Fit je pravo mjesto za Vas! Vaše je samo da dođete, svu potrebnu opremu dobijate kod nas, a za kvalitet treninga pobrinuće se naši treneri licencirani za rad na Xbody mašini.

ADRESA

Pratite Nas:

RADNO VRIJEME

Ponedeljak 8:00 - 21.30
Utorak 8:00 - 21.30
Srijeda 8:00 - 21.30
Četvrtak 8:00 - 21.30
Petak 8:00 - 21.30
Subota 8:00 - 21.30
Nedelja Zatvoreno